Paella kuuele

Vaja läheb:

Aeg 70–80 minutit
800–900 g kanafileed
3–4 küüslauguküünt
3–4 keskmist sibulat
2 punast paprikat
2 suurt tomatit
1,5 dl oliiviõli
300–400 g hiidkrevetisabasid
1 tl jahvatatud paprikat
rosmariini- ja/või tüümianioksi
600 g riisi (kasuta lühikese või keskmise pikkusega ümarateralist valget riisi või arborio riisi)
7–9 dl kanapuljongit
0,25 tl safranit
100 g herneid
12 rannakarpi
1 sidrun

Valmistamine:

  • tükelda kanafileed umbes 2–3 cm kuubikuteks
  • koori sibulad ja küüslauguküüned ning haki. Poolita paprikad, eemalda seemned ja haki ka need
  • poolita tomatid ja riivi tomati pehme osa nii, et järele jääb vaid kest
  • kuumuta oliiviõli pannil, pruunista selles hiidkrevetisabad kergelt mõlemalt poolt ning tõsta roa valmimise ajaks kõrvale
  • pruunista kanalihatükid õlis üleni kuldpruuniks. Lükka panni äärele
  • vala panni keskele hakitud köögiviljad ja kuumuta 2–3 minutit, lükka panni äärele kanatükkide juurde
  • vala panni keskele tomatipüree, mille said tomatit riivides, kuumuta läbi ja maitsesta jahvatatud paprikaga
  • sega kõik komponendid ja kuumuta minut-kaks
  • vala pannile kuum kanapuljong ja lisa safranit. Hauta keskmisel kuumusel 15 minutit
  • lisa pannile riis ja sega. Hauta 30 minutit
  • maitsesta soolaga. Kalla pannile herned, sega läbi. Kui roog on jäänud liiga kuivaks, lisa veel puljongit
  • pane pannile rosmariini- ja/või tüümianioksad. Hauta 3–4 minutit või kuni riis on täiesti pehme
  • pane roale rannakarbid ja kuumutatud hiidkrevetisabad. Hauta veel 5–6 minutit
  • serveeri paellat sidrunisektoritega