Vaja läheb:
Aeg 70–80 minutit
800–900 g kanafileed
3–4 küüslauguküünt
3–4 keskmist sibulat
2 punast paprikat
2 suurt tomatit
1,5 dl oliiviõli
300–400 g hiidkrevetisabasid
1 tl jahvatatud paprikat
rosmariini- ja/või tüümianioksi
600 g riisi (kasuta lühikese või keskmise pikkusega ümarateralist valget riisi või arborio riisi)
7–9 dl kanapuljongit
0,25 tl safranit
100 g herneid
12 rannakarpi
1 sidrun
Valmistamine:
- tükelda kanafileed umbes 2–3 cm kuubikuteks
- koori sibulad ja küüslauguküüned ning haki. Poolita paprikad, eemalda seemned ja haki ka need
- poolita tomatid ja riivi tomati pehme osa nii, et järele jääb vaid kest
- kuumuta oliiviõli pannil, pruunista selles hiidkrevetisabad kergelt mõlemalt poolt ning tõsta roa valmimise ajaks kõrvale
- pruunista kanalihatükid õlis üleni kuldpruuniks. Lükka panni äärele
- vala panni keskele hakitud köögiviljad ja kuumuta 2–3 minutit, lükka panni äärele kanatükkide juurde
- vala panni keskele tomatipüree, mille said tomatit riivides, kuumuta läbi ja maitsesta jahvatatud paprikaga
- sega kõik komponendid ja kuumuta minut-kaks
- vala pannile kuum kanapuljong ja lisa safranit. Hauta keskmisel kuumusel 15 minutit
- lisa pannile riis ja sega. Hauta 30 minutit
- maitsesta soolaga. Kalla pannile herned, sega läbi. Kui roog on jäänud liiga kuivaks, lisa veel puljongit
- pane pannile rosmariini- ja/või tüümianioksad. Hauta 3–4 minutit või kuni riis on täiesti pehme
- pane roale rannakarbid ja kuumutatud hiidkrevetisabad. Hauta veel 5–6 minutit
- serveeri paellat sidrunisektoritega