Paella de la Huerta

Vaja läheb:

1 dl oliiviõli
1 peenestatud sibul
2 purustatud küüslauguküünt
1,5 dl külmutatud herneid
2 dl külmutatud aedube
2 dl artišokke
2 dl riisi
4 dl vett
1/2 tl safranit
1 purk purustatud tomateid
1 tl kuivatatud oreganot
1 tl kuivatatud tüümiani
2 sl värsket basiilikut (peenestatud)
sojakastet
pipart
poole sidruni mahl

Valmistamine:

  • kuumuta õli pannil
  • lisa sibul ja küüslauk ning kuumuta 5 minutit
  • lisa juurviljad, sega hästi ja kuumuta nõrgal tulel veel 5 minutit
  • lisa kuiv riis juurviljale, sega ja lase haududa 3-4 minutit. Ära pruunista!
  • nüüd lisa keev vesi koos tomatite ja ürtidega. (Kui soovid ilusat kollast riisi, sega enne kuuma vette safrani)
  • lase kõik keema ja hauta kaaneta pannil 35-45 minutit
  • vahetevahel sega, lisa vett (kui toit kipub kuivama)
  • vahetult enne valmimist lisa sojakastet, pipart ja sidrunimahla