Vaja läheb:
1 dl oliiviõli
1 peenestatud sibul
2 purustatud küüslauguküünt
1,5 dl külmutatud herneid
2 dl külmutatud aedube
2 dl artišokke
2 dl riisi
4 dl vett
1/2 tl safranit
1 purk purustatud tomateid
1 tl kuivatatud oreganot
1 tl kuivatatud tüümiani
2 sl värsket basiilikut (peenestatud)
sojakastet
pipart
poole sidruni mahl
Valmistamine:
- kuumuta õli pannil
- lisa sibul ja küüslauk ning kuumuta 5 minutit
- lisa juurviljad, sega hästi ja kuumuta nõrgal tulel veel 5 minutit
- lisa kuiv riis juurviljale, sega ja lase haududa 3-4 minutit. Ära pruunista!
- nüüd lisa keev vesi koos tomatite ja ürtidega. (Kui soovid ilusat kollast riisi, sega enne kuuma vette safrani)
- lase kõik keema ja hauta kaaneta pannil 35-45 minutit
- vahetevahel sega, lisa vett (kui toit kipub kuivama)
- vahetult enne valmimist lisa sojakastet, pipart ja sidrunimahla